A Dark Tactical First Liner taktikai öv

A First Liner taktikai öv, az előző övekhez hasonlóan, szintén próbál két felhasználási módot egy övben ötvözni. Emellett viszont képes tisztán szolgálati és taktikai övnek megmaradni.

A taktikai öv csatlakozási pontja

Noha a First Liner taktikai övet alapvetően szolgálati övnek szánták, mégis körben az öv alsó és felső részén, 4 centiméteres rögzítési pontok találhatók. Ezekre elméletileg a MOLLE célzsebeket lehet rögzíteni. A célzsebek rögzítése kicsit körülményes, mivel a rögzítési pontok elég feszesek. Ennél fogva a merevített molle pántokat nehéz áttolni rajtuk, és nem is mindegyik gyártmány hossza passzol hozzájuk.

A First Liner taktikai öv és a hozzá tartozó párnázás egymás mellett

A párnázás mellett, természetesen belső övvel is viselhető. A tépőzár egyébként a zsebeket valamilyen szinten fogja és egy helyben tartja, de ez csak addig tart amíg tele nem pakoljuk őket.

A first liner taktikai öv bekapcsolt állapotban

Mivel dupla 44’-es hevederből készült, ezért ennek köszönhetően elég merev. Nadrágba is befűzhető, ha ilyen fétisünk van, de alapvetően ezt kívülre szánták.

AutsriAlpin cobra csat a First Liner taktikai övön a heveder rögzítésére

Sima bekötési pont helyett egy komolyabb AustriAlpin ereszkedő füles cobra csatot kapott. Az ereszkedő fül elég stabil, nem mozog jobbra balra, ettől függetlenül még egy tépőzáras pánttal is rögzíthető, elfordított állapotban.

A first liner taktikai öv hevederrel rögzítve

A méretre állítás egyszerű, bár a heveder meghúzása nem könnyű. Ajánlott az övet méretre állítani, és utána felhúzni rá a célzsebeket, így a fölös heveder nem zavar be.

Mindent összevetve tetszik a First Liner taktikai öv kialakítása. Hagyományosan nadrágban hordva szerintem kényelmetlen, nem is erre való. Három féle méretben, S 80-100 cm, M 90-110 cm, L 100-120 cm, illetve két féle színben készítik. Számomra az M-es méret bőven jó volt. Szintén pozitív az igényes kialakítás, illetve a koncepció is amit alapul vettek a kialakításánál. Sima taktikai övként is használható, belső övvel is hordható szolgálati övnek.

A first liner taktikai öv párnázással együtt

Illetve egy kis átalakítással akár „war belt” is rögtönözhető belőle, amire igény szerint H heveder is rögzíthető. Nem beszélve arról a tényről is, hogy a Fobus tokok és egyéb célzsebek probléma nélkül rögzíthetők rajta.

Eredeti cikk: Combat Gear Blog