A Small But Tough chest rig koncepciója során egy minimalista mellény volt az elképzelés, amely kényelmesen hordható zsákkal, kisebb testméretű felhasználó esetén is.

A Small But Tough Chest Rig viselés közben

Szó mi szó, az átlagos „rig”-ek zsebei túllógnak, és beérnek a hónalj alá is. Zsákkal viselve pedig ezek felgyűrődnek, és az egész mellény lógni kezd. Az Small But Tough chest rig áll egy elülső panelből. A panelhoz felülről és oldalról egy-egy ITW csattal rögzül a váll heveder, illetve hagyományos módon balról fut még egy derék pánt. A vállhevederek párhuzamosan futnak, akárcsak a legtöbb nevesebb „chest rig” esetében. A tapasztalatok alapján a „H” heveder jobb választásnak bizonyul, mint az X.

A fekete ITW csatok használata a hevederek méretéből adódik. A hevederek meghúzásából fennmaradó hevederek tépőzárral vagy gumigyűrűvel rögzíthetőek. A small but tough chest rig vállpántjait kicsit keménynek találtam, de a mellény málházhatósága nem indokol többet. A pántok nem szélesek, nem zavaróak a zsák pántjaival viselve, és a fegyver szíjával sem. A vállpánton végigfutó heveder egy-egy tépőzáras pánttal rögzíthető. A tépőzáras pántoknak köszönhetően akár a rádió vezetékei vagy antennája is befűzhető, de egy camelbak csöve már nem. A platformon hat oszlop és három sor rögzítési pont található. A felső része tépőzáras, így pedig egy kisméretű admin zsebként is használható. Elfér benne egy jegyzetfüzet vagy egy kis alakú térkép.

A bal oldali vállpánt külső részén két darab gumipánt található, amibe akár egy filc vagy világítórúd is rögzíthető. Látható továbbá a rádió vezetékeinek és a kézi beszélő rögzítése is. A vállpánt hevederein lévő gumigyűrűk tökéletesek a rádió vezetékeinek rögzítésére, így ezek hátra felé sem lógnak, és nehezebben akadnak bele az aljnövényzetbe.

A derékpántra egy nagyméretű Eagle zseb került, ami kenyérzsákként funkcionál. Ha nagyobbra van szükség, akkor pedig egy Molle II-es Waist Pack-el is viselhető. Az SBT viselhető egymagában vagy védőmellénnyel. Kényelmes zsákkal viselve is, mivel a zsák pántjai nem nyomják össze. Elfér rajta három tárzseb, ami tetszés szerint variálható, és akár kilenc tár is bemálházható.A Small But Though Chest Rig derképántján egy nagyméretű Eagle zseb található

Eredeti cikk: Combat Gear Blog

Vélemény, hozzászólás?