A tavalyi nyár egy kedves újdonsággal szolgált minden geardo, taktikai környezetben dolgozó és militarista számára. A Dark Tactical YouTube csatornáján és Facebook oldalán is feltűnt egy ultramenő videó. Epik zenei aláfestés? Check. Szép operatőri munka? Check. Gyönyörű közeli felvételek a termékekről és a munkafolyamatokról egyaránt? Check és check.

Nem is csigázlak tovább, inkább beszéljen magáért a videó:

Első ránézésre nem teljesen egyértelmű, de a videó több, mint egy jól eltalált céges promó. A tavaly debütált M.A.S.S. övrendszerük beharangozójáról van szó. Lássuk, hogy miről is van szó pontosan.

A M.A.S.S. rendszer

Mi áll a mozaikszó mögött? Multi Adaptable Setup System, amit nagyjából „alkalmazkodó összeállítású rendszer„-ként fordíthatnánk. A lényeg, hogy az övrendszer elemei összekapcsolhatóak, módosíthatóak és az egész cucc igény szerint variálható.

A termékcsaládban megtalálható övekből összerakhatsz szinte bármilyen level 1, level 2 vagy level 3 megoldást. (Egy későbbi cikkben kifejtem, pontosabban mit is jelentenek ezek a varázsszavak). Ezen túl választhatsz különböző csatok és szélességek közül is. Sokoldalú lehetőségeiknek köszönhetően nem csak taktikai övként funkcionálnak, hanem akár hétköznapi használat során is megállják a helyüket.

Ha még ebből sem tudod összeállítani a számodra szükséges felszerelést, akkor lehetőséged van egyedi igényekre szabott öveket is rendelni. Amit meg lehet csinálni, azt ezek a srácok megcsinálják.

Néhány öv korábbi verzióját egyébként a Combat Gear Blog korábban már tesztelte, az ő véleményüket itt olvashatod.

Első osztályú alapanyagok

Ebben a műfajban elengedhetetlen a megbízható minőség, hiszen sokszor életek múlnak rajta. Külön öröm, hogy a M.A.S.S. öveknél minden egyes összetevő bevizsgált és szabványnak megfelelő minőségű. Az öveket hozzáértő kezek készítik, kiváló hevederekből, világszínvonalú AustriAlpin csatokkal.

A termékek gyártásának munkafolyamatait láthatod visszaköszönni a M.A.S.S. övcsalád promóvideójában is. Érdekességként megemlíteném, hogy a videóról felkerült néhány kulisszák mögött készült kép is. Ezeket itt találhatod meg.

Folyamatos fejlesztés

Érdemes figyelni a Dark Tactical oldalát, mert a M.A.S.S. termékcsaládot folyamatosan bővítik.

A legutóbbi újdonság az eddigi típusokból egy nagyon menő Urban Grey széria bevezetése volt. A cég facebook és instagram oldalán közzétett fotók pedig azt sugallják, hogy idén új típusok is érkeznek a M.A.S.S. övcsaládba.