Szerettünk volna minden nap cikkezni az IWA 2018-on látottakról, de egy kicsit túlvállaltuk magunkat és egyszerűen nem maradt idő az anyagok és a képek napi szintű feldolgozására. Az első nap benyomásai után, így rögtön az összefoglalóval folytatjuk és egyben zárjuk az élménybeszámolónkat. Cserében igyekszünk képekkel kompenzálni az elmaradást!

IWA 2018 - a standard

Idén is egy nagyon jól szervezett és minőségi kiállítást látogathattunk. Jó tematika, logikus felépítés, és erős szakmai felhozatal jellemezte. A legtöbb kiállító kedves, jól beszél angolul és felkészültek a termékekből. Szinte minden kiállított terméket kérdés nélkül kézbe lehet fogni és közelről szemügyre venni. Ez az, amit valójában egy kiállítás jelent. A cégek bemutatják termékpalettájukat, a 2018-as trendeket, újításokat. Beszélgetnek az érdeklődőkkel, mesélnek a cégről, a céljaikról, a fejlesztésről és magukról az eszközökről. Mindenki tisztában van vele, hogy aki bejutott a rendezvény területére szakmai érdeklődő és potenciális vásárló vagy kereskedő.

IWA Vs. EnforceTac

Ugyan idén is világszínvonalú eseményt kaptunk, de kezd érződni az EnforceTac erősödése. Az EnforceTac kiállítást 2012-ben rendezték meg először és pontosan az IWA előtt tartják. A kiállítás eredeti célja is az volt, hogy leválasszák a kifejezetten rendvédelemnek szóló termékeket a ‘civil’ szférának szólóeseményről. Úgy látszik ez most kezd igazán beérni. Egyre több cég vesz részt mindkét eseményen de vannak akik már az IWA-ra nem is maradnak. Nehéz meghúzni a határt, hiszen bármely terméket nézzük mind civil mind hivatásos felhasználása lehetséges (kés, lőszer, fegyver, ruházat, felszerelés, fegyvertisztítás stb…) Ugyan az EnforceTac alig három csarnokot tölt meg, míg a nagy testvér majdnem az egész területet igénybe veszi – ez az arány a kiállítókból is jól látható 250 <-> 1500 – de ennek ellenére érezhető az ET erősödése. Jövőre mindenképpen megnézzük mi is!

Összefoglaló

Nehéz egy ekkora eseményt ‘lefényképezni’ – egyikünk meg is jegyezte, hogy ha 7 napig tartana, akkor a 7. napon is lehetne valami újat és érdekeset találni. Tapasztalatunk alapján kell a 2-3 nap erre a kiállításra, hiszen egy egész napunk bizonyosan elmegy csak azokra a dolgokra amik ‘jobban’ érdekelnek, utána pedig jöhet a nézelődés a többi standnál.

Összefoglalva: az esemény továbbra is színvonalas, sok újdonságot és hazánkban nem kapható terméket találhatunk. Megismerhetünk új boltokat, márkákat, bőven van látnivaló. Ha az utazásunkat időben leszervezzük, akkor olcsón lehet szállást és utazást is foglalni. Aki jobban érdekelt vagy érintett a hadi- és rendvédelmi eszközökben, javasolt, hogy korábban menjen és látogassa meg az EnforceTac-ot is. Mi jövőre biztosan mindkét eseményre megyünk!