Megszokhattátok már, hogy időről időre beszámolunk nektek egy-egy jelentősebb rendvédelemhez kapcsolódó kiállításról.  Idén ősszel a Future Forces 2018-ról jelentkezünk élőben. Ez is egyike a csak meghívásal elérhető rendezvényeknek. Belépés csak szakmai célú látogatóknak.

Future Forces Forum

Október 17. és 19. között immáron tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Future Forces 2018 – Advanced Technologies in Defence & Security kiállítást. A helyszín az utóbbi évekhez hasonlóan ismét Csehország fővárosa, Prága. A résztvevők között, több mint 60 ország képviselteti magát. Bár a kezdetekben kizárólag NATO tagországok tagjai voltak jelen, mostmár jelentősen kibővült ez a kör.

Katonai jármű

Mind az érdeklődők, mind pedig a kiállítók táborában megtalálhatóak nemzetközi szervezetek, ügynökségek és privát cégek egyaránt. A rendezvény ugyanis nem csak B2B, de B2A szinten is rengeteg lehetőséget rejt magában.

Kiállítások

A Prágába látogatók számos program közül választhatnak. Természetesen kiemelt jelentőséget kap a kiállítási terület de idén is lesznek harci bemutatók és szakmai workshopok külső helyszíneken. A privát szféra és az állami szervezetek egyaránt képviseltetik magukat ilyenkor, új információk, termékeket és lehetőségeket tárva a résztvevők elé. Idén több mint 200 kiállító érkezik majd a Future Forces 2018-ra, akik nem csak standokon, de a kültéri helyszíneken is megjelennek majd.

Fegyverek a Future Forces kiállításon

Információcsere és sokrétű lehetőségek

A Future Forces jóval többről szól, mint az üzleti kapcsolatokról. Fontos szerepet kap a különböző újdonságok, fejlesztések, új technológiák bemutatása. A résztvevők nem csak a kutatás fejlesztés területén elért sikerekkel ismerkedhetnek meg, de különböző akciók és gyakorlatok során szerzett tapasztalatokkal gazdagodhatnak.

Future Forces kiállítás 2016

Ezen a héten Prága nem csak egy kiállításnak, hanem konferenciáknak és számos workshopnak is helyszíne lesz. A kiállítás remek alkalom, hogy a különböző állami szervezetek, gyártók, fejlesztők és privát szektorbeli cégek kapcsolatokat építsenek valamint lehetőséget biztosít a személyes találkozók, megbeszélések lebonyolítására is. A szervezők  pedig külön partnerkereső programmal segítik az új kapcsolatok kialakulását.

Orvosi bemutató terület

Rövid történelmi visszatekintés

Idén 13. alkalommal került megrendezésre a Future Forces, az első alkalomra pedig 1985-ben került sor Lisbon-ban. Ezen csak NATO tagországok vettek részt. Az ezt követő években Párizs, London és Toronto is otthont adtak a rendezvénysorozatnak. 1997-ben Oslóban szervezték meg egy katonai területen, ahol a kereskedelmi céllal érkező kiállítók száma limitált volt.

Járművek modelljei

Prágában először 2000-ben rendezték meg a Future Forces-t, ugyanabban az évben, amikor a Cseh Köztársaság NATO tagállam lett. Ez volt az első alkalom, amikor a kereskedelmi kiállítók számát nem korlátozták. 2003-ban Nyitra, majd 2008-tól kezdve ismét Prága adott otthont a rendezvénynek. Ekkor már a NATO tagországokon túl a PfP (Partnership for Peace) és az MD (Mediterranean Dialogue) országait is a résztvevők között tudhattuk, 2012-ben pedig az ICI (Istanbul Cooperation Initiative) országaival bővült a rendezvény.

A magyar delegáció

Természetesen országunk is képviselteti magát a rendezvényen, ahova egy 12 fős küldöttség fog érkezni. A kiállítóstandokon pedig a Honvédelmi Minisztériumhoz tartozó HM Armcom Zrt., a HM Arzenál Zrt, a HM Currus Zrt. és a HM EL Zrt. cégekkel találkozhatnak majd a résztvevők.

Magyarok a Future Forces kiállításon

A jó hír, hogy mi sem hagyjuk ki az idei Future Forces rendezvényt. Így aztán a prágai hétvégét követően első kézből származó beszámolóval jelentkezünk majd!

Addig pedig nyugodtan csekkoljátok le a két évvel ezelőtti 2016-os Future Forces összefogalaló videóját.

Future Forces 2018 Prága – képgaléria