Végetért az idei SWAT Round-Up International 2017, ahol különleges egységek csapati mérhették össze tudásukat.

Az eseményről szóló korábbi cikkeinek itt olvashatjátok: Beharangozó1. nap2. nap3.nap

Néhány szó a versenyről

A floridai esemény harmicötödik alkalommal került megrendezésre, így komoly múltra tekint vissza. A meghívott csapatok közül vannak, akik sokadik alkalommal szállnak már ringbe. Idén 54 csapat indult, az Egyesült Államok SWAT alakulatai mellett több nemzetközi egység is jelen volt, köztük három magyar csapat.

A versenyzők egyéni megmérettetéseken is részt vehettek, azonban a fő hangsúlyt az öt napos csapatverseny kapta. A srácoknak minden nap más akadályt kellett leküzdeniük a túszmentéstől, a lövészeten át, a VIP védelemig. Az utolsó nap nagy eseménye és egyben az egyik legmegterhelőbb versenyszám a speciális akadálypálya volt. A feladatok mindegyike hibátlan csapatmunkát, kitartást és nagy szakmai gyakorlatot követelt meg a résztvevőktől.

Első helyezett a TEK csapata

Nagy büszkeséggel tölt el bennünket a TEK csapatának teljesítménye, akik szoros küzdelem árán szerezték meg a verseny első helyezését. Az Osceloa megyei seriffek csupán egyetlen ponttal és tizenkét másodperces idővel maradtak le a magyarok mögött.

A másik kettő hazai csapat is szép eredményeket ért el, így nekik is kijár az elismerésből. Az Elnöki Őrség az összesített negyedik helyet szerezték meg, míg az AOCU Hungary csapata a 48. helyen végzett. Jó látni, hogy a magyar egységek a tengerentúli mezőnyben is kitűnően megállják a helyüket. Reméljük, hogy sok hasznos tapasztalattal térhetnek majd haza a csapatok a 2017-es SWAT Round-Up-ról.

A részletes eredményeket itt nézhetitek meg.

A fényképeket Cody Kunitsugu készítette.