Idén huszadik alkalommal kerül megrendezésre a Milipol Paris, az európai védelmi szektor legnagyobb szakmai kiállítása. A november 21. és 24. között zajló esemény fővédnöke a Francia Belügyminisztérium. Konferenciák, innovatív termékek, szemináriumok és üzleti találkozók várják a látogatókat.

Több száz kiállító és számtalan újdonság

A kiállító cégek egytől-egyig professzionális gyártók vagy forgalmazók. A Milipol Paris tökéletes helyszín, hogy  ezek a cégek bemutathassák legújabb fejlesztéseiket, hiszen a meghívott vendégek között számos ország döntéshozói is jelen vannak és néhányan már eleve valamilyen nagyobb beruházási szándékkal érkeznek ide.

Az utolsó 2015-ös rendezvényen több mint huszonnégyezer látogató vett részt, közöttük 77 ország összesen 115 hivatalos delegációja. Bár számos állami szervezet emberei látogatnak el a Milipol-ra mégis összességében többen érkeztek nem állami kézben lévő cégek képviseletében, 2015-ben ez az arány 63% volt a privát szektor javára. Itt gondolhatunk szolgáltatókra, gyártókra és viszonteladókra is. Az esemény nemzetközi viszonylatban is jelentős, hiszen a kiállítók 67%-a más országokból érkezik.

Nem csak fegyverekről és páncélozott járművekről szól azonban a párizsi rendezvény. A terrorelhárítóstól a rendfenntartó alakulatokon át egészen az adatvédelemig és a cyber biztonságig, a nemzetvédelem minden elképzelhető  aspektusát lefedik a kiállítók.

Konferenciák és networking

A MILIPOL Paris nem csupán egy kiállítás, kitűnő lehetőség a fontos védelmi kérdések megvitatására is. Idén öt nagyobb témakör köré épülnek majd az szemináriumok és konferenciák: válságkezelés és rugalmasság; cyber biztonság; okos városok és azok biztonsága; terrorizmus elleni harc; e-azonosítás és okos határok.

A rendezvény nagy hangsúlyt fektet a kapcsolatok ápolására és az üzleti megbeszélések akár helyben történő lebonyolítására is. A látogatók az online felületen előre regisztrálhatnak és leegyeztethetik az esetleges tárgyalásokat.

Díj az innovációért

Idén első alkalommal kerül kiosztásra a MILIPOL innovation award, ami az újszerű, úttörő ötleteknek járó elismerés. A kiállítók előzetesen nevezhetnek, nem csak konkrét termékekkel. A díj kiterjed alapanyagokra, szolgáltatásokra, sőt még akár üzleti modellekre is.

Képek a MILIPOL 2017 kiállításról

All photos copyright by www.socom.hu