Dark Tactical Taktikai Öv Cobra Csattal

A cobra csatos öv átmenetet képez a hagyományos taktikai övek és az idehaza megszokott szélesebb nadrágtartó övek között, mivel mindkét szerepkörben egyaránt használható. Az öv 44-mm-es hevederből készült, de a sima nadrágtartó övhöz képest, dupla anyagból. Ennek köszönhetően merevebb és nehezebben is törik meg.Az öv belső felére tépőzár található, ami egyébként opcionálisan kérhető rá külön. A tépőzár segítségével lehet a belső övön rögzíteni, illetve akár extra párnázással is viselhető.

Sajnos a cobra csat kisebb mint a korábbi nagyméretű címeres rendőrségi és honvédségi övcsatok, így ezt a fétist nem elégíti ki. Viszont szerintem kevésbé is zavaró azoknál.A taktiai öv cobra csattja szintén AustriAlpin gyártmány, szakítószilárdsága 18kN, nyitási biztosítása 9kN, szóval leszakadni biztos nem fog rólunk. A csat középen nyitható, két szem segítségével, ami természetesen taktikai kesztyűben is kivitelezhető. Itt is megtalálható a rögzítési pont, amely kényelmesebb megoldást biztosít, amennyiben karabinerrel szeretnénk rögzíteni bármit az övhöz.

A Dark Tactical taktikai öv könnyen befűzhető a legtöbb nadrágba, ilyenkor csak ki kell fűzni a csat feszítős részét, majd újra visszafűzni. A korábbihoz hasonlóan, méretre állítás után a heveder gumigyűrűvel rögzíthető. Az öv egyik nagy előnye, ahogy az elején is ki lett emelve, hogy nadrágtartó és taktikai övként is egyaránt használható. A tokok nem törik meg, nadrágba is befűzhető de kívül is viselhető.

Három féle színben, fekete-zöld-coyote, és három féle méretben, S 80/100cm-M90/110cm-L100/120cm, készítik. Számomra az M-es méret egyébként bőven elegendő volt.

Eredeti cikk: Combat Gear Blog