Közelednek az ünnepek és ezzel együtt a már megszokott Reszkessetek betörők maraton. Ha azonban már unod Kevin kalandjait és valami izgalmasabb filmet néznél inkább, akkor jó helyen jársz! Listánkon tíz fimet találsz, ami megdobogtatja mindazok szívét akik vonzódnak a fegyverekhez, lövészethez és a harchoz. A filmek legtöbbje igaz történeten alapul és megmutatja mikkel kell szembenézni a különleges alakulatoknak és egyes tagjainak.

A Nap könnyei (2003)

A polgárháborútól szétszaggatott Nigériában járunk. Az Amerikai Haditengerészet SEAL osztagának főhadnagya A. K Waters (Bruce Willis) maroknyi emberével egy doktornő kimenekítéséért felelős. A küldetésük azonban más irányt vesz, amikor Waters hadnagy úgy dönt, hogy megmentik a Kendricks doktornő (Monica Bellucci) álltal ápolt menekülteket is.

Előzetes

A Nap könnyei

 

Orvlövész (2007)

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) a tengerészgyalogosság FORECON mesterlövész alakulatánál szolgált, azonban egy árulás miatt otthagyta a sereget, hogy visszavonultan éljen. Legjobb belátása ellenére egy utolsó küldetésre indul az elnök védelmében. Hamarosan ráébred, hogy ismét becsapták és egy elvetemült hajsza közepén találja magát, amiben nem csak az ártatlanságát kell bizonyítania, de egy nagyszabású összeesküvést is le kell lepleznie.

Előzetes

Orvlövész

Halálos küldetés (1999)

1991 januárjában a brit Special Air Service (SAS) nyolc kommandósa egy titkos küldetésre indult, aminek a célja, hogy szabotálják az iraki rakétaütegek kommunikációs rendszerét. A dolgok azonban nem a terv szerint haladnak, négyen meghalnak, a többiek fogságba esnek és az iraki titkosszolgálat markában találják magukat. A film igaz történeten alapul.

Előzetes

Halálos küldetés

A bátorság törvénye (2012)

A bátorság törvénye egy különleges film, hiszen A listás színészek helyett igazi, aktív szolgálatot teljesítő Navy SEAL katonák játszanak benne. A jelenetek közül is jó párat megtörtént akciók alapján forgattak és a filmben megjelenített taktikák is egytől-egyig valódiak. A különleges alakulat emberei egy mentőakción vesznek részt, ahol újabb és újabb részletek derülnek ki egy náluk sokkal nagyobb összeesküvésről. A pörgős akciójelenetek mellett betekintést nyerhetünk a különleges erők embereinek érzelmi világába, félelmeikbe is.

Előzetes

A bátorság törvénye, film a különleges erőkről

Amerikai mesterlövész (2014)

Chris Kyle (Bradley Cooper) az amerikai hadsereg legjobb mesterlövésze, aki Iraki szolgálata során kiérdemelte a Legenda becenevet. Miután hazatért a családjához szembe kell néznie a hétköznapi élet és a katonai szolgálat problémáival. Chris nem elég ha a legjobb mesterlövész lesz, de jó férjnek és jó apának is kell lennie.

Előzetes

Amerikai mesterlövész

13 óra: Bengázi titkos katonái (2016)

A film hat ex-katona történetét meséli el, akik a CIA egy líbiai titkos bázisának biztonságáért felelősek. Amikor a terroristák megtámadják a létesítményt és az ott tartózkodó amerikai nagykövetet, akkor csak ők hatan állhatnak az ellenség útjába. Igaz történet alapján.

Előzetes

13 óra: Bengázi titkos katonái

A túlélő (2013)

Marcus Luttrel (Mark Wahlberg) a Navy SEAL Team 10 kommandósa és egy balul sikerült akció, a Vörös Szárnyak Hadművelet túlélője. A film megtörtént események alapján készült és Marcus és társainak történetét meséli el. Az akció célja, hogy felkutassák Ahmad Shahd-ot a tálibok vezetőjét, ám a csapat hamarosan kemény helyzetben találja magát, ahonnan nem biztos, hogy sikerül élve kijutniuk.

Előzetes

A túlélő

A Sólyom végveszélyben (2001)

Természetesen a megunhatatlan klasszikus akció-dráma sem maradhatott le a listánkról. A Delta-Force kommandósai bevetésre indulnak a polgárháború sújtotta Szomáliában, a gyors bevetésnek induló akció azonban kemény küzdelembe torkollik, ahol az amerikaiak komoly veszteségeket szenvednek.

Előzetes

A sólyom végveszélyben

Zero Dark Thirty – A Bin Láden hajsza (2012)

A szeptember 11-ei terrortámadásért felelős Al-Kaida vezetője, Bin Láden több mint 10 évig bujkált sikeresen, míg végül amerikai kommandósok a nyomára bukkantak és sikeresen likvidálták a terrorista vezetőt. Ennek a történetét mutatja be a film.

Előzetes

Zero Dark Thirty

A bombák földjén (2008)

Az irakban szolgáló amerikai bombaszakértő osztag életét mutatja be a 2008-as film. Az életüket veszélyeztetik nap mint nap, minden egyes bevetésen. Willams James őrmester (Jeremy Renner) sajátosan kezeli ezt a helyzetet és társai sokszor nem tudnak mit kezdeni vakmerő hozzáállásával. Miután összebarátkozik egy Bagdadi kisfiúval, hamarosan egy hasonló holttestre bukkan egy bombaraktárban. Mindent feltesz arra, hogy megtalálja a felelősöket.

Előzetes

A bombák földjén