Miközben a következő EDC cikkhez gyűjtöttem anyagot, belefutottam egy cikksorozatba ami az eddigi írások nagy hiányosságára hívta fel a figyelmemet.

A Watch My Bag! eddigi cikkeiben főként az Urakra és a komolyabb felkészülésre fektettük a hangsúlyt. Mit tehetnek viszont a Hölgyek, mik azok az apróságok amik az ő (egyáltalán nem könnyű) mindennapjaikat egyszerűbbé tehetik? Lássunk néhány ötletet Jackie Martin tollából, aki az Option Grey blogján osztotta meg nőtársaival saját összeállításait. Az eredeti cikk fordítása mellett egy-egy bekezdés végén a saját gondolatainkat is hozzáfűztük a leírtakhoz:

A női ruhákban és kiegészítőkben sokkal nehezebb az EDC kiegészítők hordása. Mivel a legtöbb dolgot csak felhalmozzuk a retikülben vagy a kistáskában, sokkal ritkábban fogjuk elővenni és használni őket. Egyszerűen nincsenek kéznél.

Egy olyan szettet szerettünk volna összeállítani, amit egyszerűen, kézbe fogva magunkkal hordhatunk. A fő szempontok a kis méret, alacsony súly és hasznosság voltak, mindezt amellett hogy megtartsuk a számunkra oly fontos könnyedséget és nőiességet

Jegyzettömb (Word. Notebook Declan Floral)

A Word. Notebook jegyzettömb kollekciójának új tagja, a Declan Floral egy régi „Lang” nyomat mintájával készül.

Komolyan hiszünk abban, hogy jegyzetfüzetet és tollat mindenkinek kellene magánál tartania. Mindig. Csábító a gondolat, hogy egyszerűen bedobjuk a táskába, de épp az a nagyszerű ezekben a füzetkékben, hogy akár egy női farmer farzsebében is elférnek.

Ha szeretsz listákat írni, egy ilyen jegyzetfüzet a legjobb barátod lehet, hiszen elintéznivalóidat és feladataidat átlátható, kezelhető módon vezetheted. Egyszerűen meg kell jelölnöd a már elvégzett feladatokat, a legfontosabb pontokat bekarikázhatod, a már elkezdett tételeket pedig jelölheted például egy ferdevonással. Ha a végére értél, egészítsd ki a vonalat egy x-re és haladhatsz a következő ponttal. Ez egy nagyon egyszerű, ugyanakkor remekül átlátható módja a tennivalók és jegyzetek részletes vezetésének.

A Declan Floral minta nem hivalkodó, mégis nőies, az élénk, mégis matt színek feldobják az összképet, de nem rikítanak. Épp ezért egyik személyes kedvencem ez a füzet

Ugyan ezt a szép mintás füzetet itthon nem tudjuk beszerezni, mindenképpen megfontolandó Jackie tanácsa, hiszen egy kis jegyzettömbben valóban bármikor gyorsan és egyszerűen írhatunk magunknak emlékeztetőket, készíthetünk feljegyzéseket. Egy telefonnal természetesen ugyanezt megtehetjük, viszont egy jegyzetfüzet soha nem merül le, nem fog csillogni a nap a kijelzőn. Ráadásul ha vízálló füzetet választunk, akkor sem kerülünk kellemetlen helyzetbe ha egy hirtelen nyári záporban bőrig ázunk.

Jegyzettömb tartó (Word. Notebooks Leather Jacket in Black/Blue)

„Ez szuper puha, minőségi bőrből készült borító bármilyen 8,5cm X 13,5cm-es jegyzetfüzethez használható, a bőr minőségének köszönhetően használat közben a tapintása pedig csak még puhábbá és kellemesebbé válik! Azon túl hogy stílusos megjelenést ad bármilyen jegyzetfüzetnek, valamelyest védelmet is nyújt neki.”

„Az USA-ban tervezett és gyártott Word. Jegyzettömb borítók megóvják a füzetkéket a karcolásoktól és gyűrődésektől amikor zsebre, vagy a táskába rakjuk őket.”

Toll (Fisher Space Pen Bullet Pen in Black)

„A Bullet tollban az az igazán nagyszerű, hogy számos különböző színben gyártják, ideértve a króm, szálcsiszolt króm, réz, polírozott és nyers bronz sőt a lakkozott pink színeket is! A kupak tökéletesen illeszkedik a toll végére, mintegy meghosszabbítva azt, így kényelmesebbé téve azt írás közben. Ugyanakkor a toll összecsukva rövidebb, tehát kényelmesebben tarthatjuk akár a zsebünkben is.

Szeretem egészen a zseb széléig kicsúsztatva hordani, így nem zavar mozgás vagy ülés közben, viszont egyszerűen elő tudom venni bármikor, ha szükségem lenne rá.”

Egy igazán minőségi toll szinte már státusz szimbólum is lehet, de még az olcsóbb típusok között is találhatunk olyan darabokat, amik igazán elegáns, stílusos kiegészítői lehetnek megjelenésünknek. Ugyanakkor praktikusság szempontjából semmi nem veheti fel a versenyt egy jó ceruzával; nem fogyhat ki belőle a tinta, nem ereszthet a betét, nem száradhat be, ráadásul az ceruzával írt jegyzeteket a víz sem mossa le, hacsak teljesen el nem ázik a jegyzetfüzetünk.

Zseblámpa (MARATAC AAA Copper Flashlight)

„A MARATAC AAA zseblámpát egyetlen tömb 101 rézből forgácsolják, mely kiváló vezető tulajdonságokkal rendelkezik. Ennek köszönhetően a lámpa már szinte vakító, 138 lumenes maximális fényerővel rendelkezik, ami több mint elegendő fényt ad, zsebben hordható formában.

Ráadásul a réz idővel egyre szebbé válik. A sajátomat már néhány hónapja hordom, amitől a színe sötétebbé, teltebbé vált, a hatás pedig csak fokozódni fog.”

Többször is beszéltünk már róla, hogy egy jó minőségű zseblámpa elengedhetetlen tartozéka bármilyen EDC készletnek. Bár férfiként kevesebb érzékünk van a dolog design oldalához, mi inkább a praktikusság hívei vagyunk. Nem véletlen hogy a cikk megírásához egy Hölgy tapasztalataira hagyatkoztunk.

Zsebkés (Spyderco Dragonfly Foliage Green G-10)

„Ahogy azt korábban is írtam, a Dragonfly az egyik kedvenc EDC késem. Kicsi, mégis elképesztően praktikus és jól használható.

Ha nem szereted az FRN markolatok műanyag tapintását, a foilage green G-10 markolatpaneleket neked találták ki!”

„Ez a szürkészöld árnyalat meglepően jól illik szinte bármihez, a kés maga pedig elképesztően könnyű, mégis egy megbízható, tartós darab, sokkal inkább mint gondolnád!”

Egy minőségi zsebkés valóban nagyon jó társunk lehet hétköznapokban, azonban a nevesebb gyártók (Spyderco, CRKT, Cold Steel, stb.) eszközei néha igen borsos összegekbe kerülnek. Az EDC esetében ugyan igyekszünk mindig univerzális, bármire használható eszközöket válogatni, azonban a kés éppen az a darab, amit könnyen túlterhelhetünk. Éppen ezért mi azt javasoljuk, hogy az EDC készletedbe inkább valamilyen tartós és megbízható, de olcsóbb darabot tégy. Ezzel egyrészt a pénztárcádat is kíméled, másrészt nem fogod sajnálni ha használni kell az eszközt.

Végszó

„Remek móka volt összeválogatni ezt a készletet, reméljük nem csak a hölgyeket, de az urakat is sikerült kicsit inspirálnunk azzal kapcsolatban, mit érdemes a zsebünkben, vagy a táskánkban hordani.”

Ez úton is köszönjük az Option Grey-nek, hogy engedélyezte számunkra a lefordított cikk közzétételét! Ha kíváncsi vagy az eredeti cikkre, ezen a linken elérheted!

Ha tetszett a cikk, figyeld továbbra is a Socom-ot, nemsokára érkezik a következő, kifejezetten hölgyeknek szóló Watch My Bag!