Ha még nincs programod november 17-én szombatra, akkor jó szívvel ajánlanám figyelmedbe a TEK szervezésében megrendezésre kerülő Budo- és Küzdősportgálát!

Hatodik alkalommal lehetünk tanúi a harcművészetek előtt tisztelgő rendezvénynek és az egyenruhások megmérettetésének. Idén minden eddiginél több, 300 fölötti versenyzővel számolnak a szervezők. A rendészeti szervezetek, a Honvédség, a TEK, az Országgyűlési Őrség és az Országos Mentőszolgálat kötelékéből is érkeznek nevezők.

A látogatók különböző harcművészeti stílusokat ismerhetnek meg, úgy mint a K-1, a WKF karate, Kyokushin karate, grappling vagy judo. Reggel kilenctől kezdődnek a selejtezők, ahol a versenyzők összemérhetik tudásokat, a döntő mérkőzések pedig délután öt után lesznek megtekinthetőek.

A küzdelmeken túl más érdekességekkel is szolgál majd a TEK rendezvénye. Látványos harcművészeti bemutatók, kiállítás és vásár várja az érdeklődőket. Gyermekprogramokkal is készülnek a szervezők, így a rendezvényre az egész családot szívesen látják.

A Budo gála főmérkőzése a profi K-1 harcosok küzdelme lesz, ahol a magyar származású kétszeres világbajnok Habash Antoine és az ukrán Vladislav Melynik csapnak majd össze a TEK övért. Rajtuk kívül tiszteletét teszi még a rendezvény díszvendége, a háromszoros nehézsúlyú K-1 világbajnok Remy Bonjasky is.

Ha még több információra vagy kíváncsi, akkor ajánlanám figyelmedbe Karacs Attilának, a TEK közelharc oktatójának az M1-en készült interjúját is!

Ahogy az eddigi TEK Budogálák, úgy az idei is teljesen ingyenes lesz, azonban a szervezők a Bethesda Gyermekkórház számára gyűjtenek adományokat. Érdemes lehet kinézni, hiszen nem csak a felnőttek, de a kisebbek számára is izgalmas élmény lehet a harcművészetek és küzdősportok bemutatója.

A rendezvény helyszíne a BOK (régi SYMA) csarnok lesz, ahol november 17-én reggel kilenctől várják az érdeklődőket. GyerTEK el ti is!