Az osztrák Alpokban, a Stubai völgyben van Innsbruck városa, ahol az AustriAlpin főhadiszállása is található. Ők az egyik legismertebb név ha hegymászó felszerelésekről beszélünk, és nem véletlenül. A cég széles termékpalettájával számos területen találkozhatunk, legyen szó hegymászásról, ipari biztonságról, ejtőernyőzésről, katonai felhasználásról vagy akár filmes és színházi kellékekről.

Legismertebb termékeik közé tartoznak az övcsatok és a karabinerek. Ezek közül is a COBRA csat, aminek használata széles körben elterjedt a taktikai övektől kezdve, egészen a hollywoodi filmekig. Filmvásznon láthattuk már az első Penge filmben is, Wesley Snipes jelmezén, később azonban több nagy költésvetésű filmben is használták látványos megjelenése és megbízhatósága miatt: Marvel bosszúállók, Függetlenség napja, Prometheus, Transformers, Mars mentőakció, még Dredd Bíró mellényét is a COBRA csat tartotta!

Wesley Snipes AustriAlpin övcsatjai

Sziklaszilárd hagyományok

Ahhoz, hogy megérthessük az AustriAlpin filozófiáját kicsit több mint 20 évet kell visszautaznunk az időben, a cég megalakulásáig. 1996-ban több kézműves és kisiparos család összefogásából jött létre a ma ismert vállalat.

Tirol régóta híres a fémiparáról és a jó minőségű manufaktúráiról. Az első kohókat a 14. században építették Fulpmesben, a 17. századra pedig már Európa-szerte ismert és elismert volt a tiroli fémművesség. Így az alapító a családok már több generációnyi tapasztalatot és felhalmozott ismereted tudhattak magukénak, amiket egyesítve megalapozták a kiváló minőségű és világszínvonalú termékeket.

Az elsődleges mottójuk a „minőség és az innováció”, aminek jegyében nem csak állandóan az új megoldásokat keresik, de egyben azt is biztosítják, hogy azok a legjobb minőségű alapanyagokból és a legkorszerűbb technológiával készüljenek. Termékeik a gyönyörű, ám zord Alpok csúcsai között készülnek és a hegyek nyers erejét, masszív stabilitását hordozzák magukban. Minden egyes termékük minőségi vizsgálaton megy át mielőtt a megrendelőhöz kerülne.

Cobra Csatok

Mi a minőségük titka?

Az AustriAlpin termékek világszerte jó hírnévnek örvendhetnek. Legfőbb jellemzőik a magas teherbírás, a bevizsgált minőség és a megbízhatóság. Ez utóbbi különösen fontos olyan helyzetekben, ahol egy-egy elemen akár emberi életek is múlhatnak. Emiatt minden új termékük alapos tesztelésen esik át mielőtt megkezdenék a tényleges gyártást. Nem csak üzemi, de éles körülmények között is próbára teszik őket. Megbízhatóságukat mi sem mutatja jobban, mint a számos különleges alakulat, katonai egység ahol szintén rendszeresítve vannak ezek a kellékek. Talán az eddig elért legnagyobb eredményük, hogy a NASA is AustriAlpin termékeket használ az űrben.

A cégnél azt vallják, hogy a gyenge minőség összességében drágább, hiszen nem csak hamarabb mennek tönkre, de akár életeket vagy a saját biztonságunkat is veszélyeztethetjük az alacsonyabb színvonalú kellékek használatával. Ahhoz, hogy fenn tudják tartani a világszínvonalú minőséget az AustriAlpin mindent helyben gyárt, tesztel és kutat. A termékek teljes egészében Ausztriában készülnek a helyi munkaerő által. A cég nagyjából 80 alkalmazottat foglalkoztat, akik mind különös elhivatottságot tanúsítanak a fémmegmunkálás iránt.

Az osztrák vállalatnál büszkék a hagyományaikra és a sok évnyi tapasztalatukra, azonban a sikerek sem jelentik azt, hogy akár csak egy pillanatra is megpihennének. A folyamatos fejlesztések és kutatások biztosítják számukra, hogy a drágább helyi munkaerő és a kizárólag helyi gyártás ellenére is évről-évre bővülhetnek, miközben megőrzik a termékek eredeti, kiemelkedő minőségét.

Az AustriAlpin főhadiszállás

AustriAlpin főhadiszállás

Taylor Welden a  Carryology oldalon írt az AustriAlpin gyárban tett látogatásáról. Leírásában kiemeli a festői Alpok és a modern épületek, a fémipari gyárak sajátos összhangját és a főhadiszállás tipikusan osztrák –minimalista, letisztult- megjelenését.

„Ez az egyik legjobb fémipari létesítmény a világon.” – írja Taylor – „A gépkezelők mind vidámak, a belső terek makulátlanul tiszták és a levegő épp olyan tiszta bent, mint kint. Ez a márka nagyon komolyan veszi a dolgozóit, a termékeit és a cégüket.”