Aki csak egy kicsit is foglalkozik fegyverekkel, outdoor felszerelésekkel vagy késekkel tudja, hogy minden év januárjában rendezik meg az USA-ban a Shot Showt, a következő fontos hónap pedig a március, és az IWA Outdoor Németországban. Sokan mondják, hogy ez az európai Shot Show, de ha a tényeket nézzük, az első németországi kiállítást 1974-ben rendezték meg, majd rá öt évre, ’79-ben tartották az első Shot Showt. Mindkét rendezvény hasonlóan a Milipol kiállításhoz, szigorúan csak szakmai közönségnek szól. A bejutáshoz meghívóra és még néhány megerősítő dokumentumra van szükségünk, ami igazolja, hogy a szakmában dolgozunk és/vagy üzleti érdekből tesszük tiszteletünket a kiállításon.

Az IWA otthona: Nürnberg Messe

A rendezvény állandó helyszíne a Nürnberg Messe, ami nem meglepő módon pont egyidős magával a kiállítással. Budapestről egy ‘könnyed’ 8 órás autózással érhetjük el a 750km távolságra lévő úti célt. Kényelmes utazási opció lehet még a vonat, illetve a fapados repülőgép járatok, persze ne felejtsünk el időben foglalni. A kiállítói terület óriási, 11 teljesen megtöltött csarnok várja a látogatókat. A prémium márkák képviselői egymást túllicitálva építik ki bevásárlóközpont méretű, többemeletes standjaikat. Ami verseny a cégeknek, az vizuális élvezet a látogatóknak.

Megkezdődött a 2018-as IWA kiállítás Nürnbergben

A 'klikkek'

A terep felépítése tükrözi a német precizitást. Az azonos termékkört kínáló cégek egy csarnokba kerülnek, így felállítva egy jól követhető, logikus tematikát. Minden kijáratnál, bejáratnál információs táblák, egyértelműen megjelölt kiállítóhelyek és kiszolgáló helységek találhatóak. Elég csak körülnézni és azonnal beazonosíthatjuk, hogy merre tovább.

Főbb témák a kiállításon:

  • Katonai- és rendevédelmi felszerelés
  • Célok, céltáblák, fegyverkiegészítők
  • Fegyverek, lőszerek
  • Vadászat és optikák
  • Kések, íjászat
  • Outdoor/túra felszerelés és kiegészítők

Képek az első napról

Három napig leszünk a rendezvényen, igyekszünk minden nap rengeteget fotózni és sok-sok információt begyűjteni. Következzenek az első nap készült képek. Szinte esélytelen mindent elsőre már tüzetesen átnézni, hiszen ha minden kiállítónál csak 60 másodpercet töltenénk, akkor is 25 óra lenne a teljes kiállítás ‘átfutása’. Az idei év is ígéretesnek tűnik, rengeteg újdonság vár a látogatókra, bepillantást kaphatunk a 2018-as trendekbe. Új megoldások, innovációk, új terepminták, idei mintakollekciók – ez mind vár még ránk!